Jazeker! In een koel- of vrieshuis verwacht je niet zo snel een muizenplaag, toch zijn deze kleine wezens in staat daar te overleven, ook in minder dan -20 graden onder nul. Hoe doen ze dat?...De vacht van de nakomelingen past zich aan de omstandigheden aan.
Genetisch zijn de muizen en de ratten bijzonder goed aangelegd waarmee ze in barre omstandigheden overleven. Deze zoogdieren bestaan ongeveer 220 miljoen jaar, bijna gelijktijdig met de dinosaurussen (aan het eind van de Trias tijdperk). De dinosaurussen stierven c.a. 65 miljoen jaar geleden uit. De kleine zoogdieren als de gewone huismuis, soort (Mus musculus ), die toen meer leken op spitsmuizen leefden in de schaduw van de dinosaurussen en wisten met hun kleine formaat zich te onttrekken van klimaatrampen en meteorieten inslagen. In koel - en vrieshuizen zitten muizen vlak bij elkaar waardoor ze met hun lichaamswarmte diepgevroren vlees of vis enigszins kunnen ontdooien om vervolgens deze ‘buit op te eten! Bescherm daarom je voorraad! De loggers van Greentraps hebben een range van -20 graden tot +50 graden en geven een alarmmelding van een te hoge of een lage temperatuur. Zo heb je behalve de zekerheid dat de Greentraps niet alleen jouw gebouw(en) vrijwaart van plaagdieren ook de extra borging dat van de vooraf ingestelde temperatuurlimieten bij overschrijding daarvan deze onmiddellijk een alarmsignalering afgeven en hiervan direct met een mailbericht jou daarvan op de hoogte stellen. Vanzelfsprekend worden deze data/acties automatisch geadministreerd in je webportaal. Hoeveel zekerheid wil je hebben? Informeer ook naar de verhuur mogelijkheden op maat.
0 Kommentare
Bij mijn oma hing een mooie doek in de keuken met de geborduurde tekst
BLANK EN REIN ZAL MIJN KEUKEN ZIJN! Dit is niet ouderwetsch of allang achterhaald. Want of je nu Chef-kok bent van een driesterren restaurant, een trotse eigenaar van een lunchroom of dé beste pizzabakker in jouw woonplaats, de hygiënecode HACCP is op iedere werkplek waar voedsel wordt verwerkt en bewerkt van toepassing. Begin je al te zweten bij de gedachte dat er binnen nu en een uur een inspecteur voor de deur staat? Wat er gebeurt als je niet voldoet aan de regels hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen. Hoe zorg je er preventief voor dat jouw keuken geen ‘Walhalla voor plaagdieren’ wordt? In dit artikel delen wij graag een paar waardevolle tips om je snel op weg te helpen. 1. Heb je je logboek op orde? 2. Kan je laten zien welke maatregelingen je hebt genomen met betrekking tot plaagdieren? Deze risico’s sluit je af met Greentraps, die jou daarbij de helpende hand kan bieden. In 24/7 monitoring tegen inbraak van plaagdieren, zowel preventief als curatief bescherming. Daarnaast meten de Greentraps 24/7 de actuele temperatuur ter plaatsen. Zo sla je twee belangrijke HACCP parameters in één klap. Hierdoor heb je met Greentraps, 24/7 online je HACCP-rapportage up-to-date! Kan het nog mooier? Informeer nu naar onze verhuur mogelijkheden op maat. |